fredag 1 april 2011

Sjukt trött men med tips om roligaste mormor- och morfarboken! KRAMMÄRKT. Måste läsas!

Klicka på bilden så blir den större
Men kan man vara så här trött? Är det sommartidens fel? Eller vädret? Eller?
Jag och barnen lyckades i alla fall masa oss in på videobutiken för veckans fredagsfilm. Inte samma kvalitet som förra veckan kanske, då vi såg Till vildingarnas land, men vad gör det? Ungarna är ju nöjda och glada!  Just nu rullar "Skägget i brevlådan" i DVD-spelaren. Det är en gammal julkalender så den är ju bra många timmar lång. Kan inte bli bättre ;-)


Själv väntar jag på att mannen ska komma med något gott att äta. Skönt häng i soffhörnan!


Jag och sonen läste världens roligaste mormor- och morfarbok igår! Sonen skrattade högt åt "Mormor och morfar - Älgfångardagen och andra busigheter". Själv fnissade jag och önskade att jag var lite mer lik bokens mormor och morfar.
Den här mormor'n och morfar'n rider på kossor och leker att de är cowboys. De sätter på sig sina bästa åkbyxor och går till förskolan och gör snygga konster i rutschbanan. Och när de åker till stranden för att peta i en gammal brasa åker mormor i traktorns skopa. Och runt omkring dem finns det tokiga grannar som bjuder sina kor på popcorn och mosar vinbär med bara fötterna i ett badkar mitt på gräsmattan.
Det är lite galet "Loranga, Masarin och Dartanjang" över boken. Och lite Pettson och Findus över de suveräna bilderna med alla små knäppa detaljer. 


Klicka på bilden så blir den större
Det är Cecilia Rihs som skrivit de galna berättelserna om mormor och morfar. Pia Niemi har illustrerat både de historierna, och dessutom berikat boken med en massa andra små historier som pågår runt omkring, i de färgstarka och detaljrika bilderna. Om man tittar efter riktigt noggrant kan man upptäcka hönor som lägger ägg i mormor och morfars säng och några pingviner som håller på att flytta.


Boken är en Krammärkt bok från Olika förlag. Det betyder att boken är "kollad ur ett demokrati-, jämställdhets- och mångfaldsperspektiv". Det gör ju inte boken sämre! :-) 
(Det står Vilda förlag på boken, men Vilda ingår nu i Olika förlag AB.)


Läs boken och skratta högt med dina barn eller barnbarn!


Mmmm! Det doftar tacos. Och vin! Nu kan fredagsmyset börja!

1 kommentar:

  1. Jag tyckte också det var en otroligt
    bra bok, väldigt rolig och fantasifull!

    SvaraRadera