måndag 11 april 2011

Pekbok, pussel, rimmemo och traditionell påsk på Skansen


Även om ett besök på Skansen självklart är att rekommendera, behöver man inte betala inträde varje gång för att njuta av deras fina utbud av traditionellt hantverk, pynt och pyssel. Precis utanför huvudentrén ligger Skansenbutiken. Här hittade jag gudomliga påskägg från gammelmormors tid, mjuka kycklingar och påskkort med traditionella påskmotiv. Om du är sugen på en gammaldags påsk är det här du hittar grejerna!

Självklart spanade jag in några fina Lära Läsa-prylar också! Jag hittade den här fina pekboken om våra svenska husdjur, Kolla tama djur, av Sven Zetterlund. I  boken finns våra vanligaste husdjur med, och texten passar perfekt för den första bokstavs- och läsinlärningen. Börja med att lyssna på första ljudet i ordet, exempelvis "G" i GRIS och lyssna noga på hur "G" låter och visa hur bokstaven G ser ut i ordet. Läs vidare hur du går till väga under "Lära Läsa" på Lära Läsa-sajten.


Ni har nog märkt att  Catarina Kruusval är en Lära Läsa-favorit. Det här pusslet har motiv från hennes pekböcker ur serien Ellen och Olle sjunger. Du och ditt barn kan sjunga en sång för varje pusselbit!


Att lära sig rimma är ett viktigt led i läsinlärningen. Det här Rimmemot är en rimfavorit! Bilderna är sköna, tecknade av Pernilla Stalfelt, och vem vill inte hitta rimordet till STRUMPA (RUMPA)!
Motiven är ursprungligen gjorda för UR:s webbsida: www.ur.se/rimrum



Observera de fina kaninerna på äggen till vänster! I mittenfacket ligger himmelskt goda godisägg...


Här finns tuppar, hönor, påskharar och kycklingar, det ena djuret mjukare än det andra.



Påskkorten!


Kul skylt för lästräning.


Här med! Skyltar att läsa finns överallt...

Välkommen till Lära Läsa-sajten för att få reda på mer om hur roligt det kan vara att lära sig prata, läsa och skriva!

1 kommentar: