tisdag 26 april 2011

Spöken, vampyrer och skelett - läskigt och lättläst.

Uppdrag spöka
En riktigt läskig nyhet - Spökena på Kråkinge Slott

På det gamla slottet Kråkinge bor ett gäng gamla spöken som med tiden har blivit ganska bekväma. Skelettet, vampyren och de andra ligger helst och drar sig i sina kistor och trasiga fåtöljer, både dagar och nätter. Men en dag får Spöksenaten nog, de vill att spökena på Kråkinge Slott ska ta sitt ansvar och ge sig ut och skrämma lite människor. Spöksenaten har hört att det finns föräldrar som säger till sina barn att det inte finns spöken!

Om spökena inte lyckas skrämma människor får de inte lov att bo kvar på Kråkinge Slott. Lite motvilligt ger sig Caspero, Skeleton, Ambrosius och Bianca ut på de olika uppdragen som Spöksenaten ger dem.

De här fyra spännande och roliga böckerna kommer att slukas av barn som just börjat läsa kapitelböcker. När barn ska välja vilken bok de ska läsa tittar de på omslaget. Johan Egerkrans har skapat suveräna omslag och hans bilder i boken är både kusliga och humoristiska. 


Skrämma skummisar
Ett äkta spökslott
Åh, vilket party!
Det är Mia Söderberg som skrivit berättelserna och de hänger ihop som en serie men behöver inte läsas i någon bestämd ordning. 

OBS alla barn! Låt inte din mamma och pappa läsa böckerna på egen hand. Då kanske de inte vågar sova i sina sängar på natten! OBS!

Läs mer om hur barn lär sig läsa på Lära Läsa-sajten!

Välkomna!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar